Om os

Historien bag Alpacawalk

Vi startede med alpacaer tilbage i 2017.

På daværende tidspunkt gik vi mere op i at avle høns, så de kunne lægge æg i forskellige farver. Desværre kom ræven dag og nat og tog vores høns, hvilket ofte gav anledning til lidt trælse kriser i køkkenet.

Mange skøre idéer blev foreslået, som eksempelvis at bygge et fort af elektrisk hegn rundt om hele hønsegården. Ikke ligefrem noget som ville pynte i landskabet, så der måtte være andre muligheder.

Der blev googlet løs på “dyr som ikke kan lide ræve”, hvor vi efter mange timers søgning til sidst endte på nogle australske sider. Her så vi, at alpacaer blev brugt som hyrder hos høns, kalkuner og får.

Her var svaret! Den helt nye idé blev præsenteret for familien, der næsten ikke kunne få luft af grin, da de så et billede af en alpaca. Ikke alle var lige vilde med idéen, men efter nogen overtalelse, blev hele familien alligevel enige om, at det var en idé, der skulle afprøves.

De første 3 alpacaer ankom og blev sat sammen med hønsene. Vupti! Ræven var væk, og hønsene bestemmer nu selv deres sengetid.

Herfra var tanken om at gå ture med en alpaca i snor ikke langt væk – en ny idé var født – alpacawalk.  

Fascinationen og kærligheden til alpacaerne tog til, og vi har nu en mindre flok, der i dag tæller 15 alpacaer.

Kort tid efter det nye koncept omkring alpacawalk var en realitet, blev vi kontaktet af Frederiksborg Amts Avis, der ønskede at lave en artikel om vores nye, spændende idé. 

Samme dag artiklen udkom kontaktede GO’ Morgen Danmark os, om vi ville besøge studiet i Tivoli med et par alpacaer for at dele vores historie, og fortælle om vores idé med disse sjove og eksotiske dyr. 

Det gjorde vi med hjertet helt oppe i halsen, men alt gik godt og det var en kæmpe oplevelse.

Allerede på vej hjem fra Tivoli begyndte henvendelserne at tikke ind, og på et lille døgn fik vi omkring 1000 henvendelser. Besøget var en ubetinget succes.    

Siden da har TV2 Lorry, DR ULTRA NYT og flere aviser været på besøg hos os. 

Vi er stolte af den opmærksom vi har fået, og taknemmelige for den fantastiske omtale i de forskellige medier.   

 

Scroll to Top